Τα πρώτα βήματα του παίκτη σε στοιχηματική πλατφόρμα.

Με το πέρασμα των χρόνων το διαδικτυακό στοίχημα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Για πολύ κόσμο η διαδικασία φαίνεται πολύπλοκη και μπερδεμένη, όμως η αλήθεια είναι πως πρόκειται για απλή και γρήγορη διαδικασία. Παρακάτω παρατίθενται τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε για να παίξετε στοίχημα στο ίντερνετ.

  1. Στοιχηματική πλατφόρμα - Επιλογή

Το πρώτο και βασικό βήμα που θα χρειαστεί να κάνετε αν θέλετε να παίξετε στοίχημα στο ίντερνετ είναι να αποφασίσετε σε ποια Στοιχηματική πλατφόρμα θα πραγματοποιήσετε εγγραφή.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατοντάδες στοιχηματικές που δραστηριοποιούνται στο Internet. Στις περισσότερες χώρες έχει θεσπιστεί νομοθετικό πλαίσιο για το online betting. Στην Ελλάδα υπάρχουν 24 αδειοδοτημένες που μπορούν να προσφέρουν νόμιμα τις υπηρεσίες τους βάσει του άρθρου 50 § 12 Ν.4002/2011.

Στη διαδικασία επιλογής θα πρέπει να ζυγίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε Στοιχηματικής πλατφόρμας (αποδόσεις, γκάμα αθλημάτων, προσφερόμενα ειδικά στοιχήματα, περιοδικές και μη προσφορές, 24ώρο τμήμα εξυπηρέτησης, κ.α.). Θα πρέπει να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει περισσότερο στα δικά σας κριτήρια και τον τρόπο παιχνιδιού σας.

Κατά την επιλογή της Στοιχηματικής πλατφόρμας θα πρέπει να έχετε πλήρη γνώση των όρων και κανονισμών της. Τι ισχύει στις συναλλαγές (τρόποι καταθέσεων – αναλήψεων, χρεώσεις, χρονική διάρκεια, κατώτατα – ανώτατα όρια), ελάχιστο και μέγιστο επιτρεπτό ποντάρισμα και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Στις περισσότερες ιντερνετικές στοιχηματικές υπάρχει επίσης το κίνητρο του μπόνους εγγραφής. Κριτήριο επιλογής ή όχι του Bonus αλλά και της εταιρίας είναι οι όροι που το συνοδεύουν (rollover που απαιτείται, σε τι αποδόσεις, χρονική διάρκεια επίτευξης επιθυμητού τζιραρίσματος κ.α.).

  1. Εγγραφή σε Στοιχηματική πλατφόρμα

Η διαδικασία της εγγραφής είναι απλή. Είναι, όμως, σημαντικό τα στοιχεία που θα δοθούν στην Στοιχηματική πλατφόρμα να είναι αληθινά και ακριβή. Για να μπορείτε να παίξετε, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχετε συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας σας. Σύμφωνα με το νόμο το στοίχημα είναι παράνομο για άτομα μικρότερης ηλικίας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προσθέσετε στα αντίστοιχα πεδία τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, κλπ), τα στοιχεία εισόδου στο λογαριασμό σας (username, κωδικός, ερώτηση ασφαλείας), αλλά και έναν έγκυρο λογαριασμό email, καθώς είναι απαραίτητος για να ολοκληρωθεί η εγγραφή με το link επιβεβαίωσης που θα σας σταλεί.

Με το πέρας αυτής της διαδικασίας, η εγγραφή σας θα έχει ολοκληρωθεί.

Εκτός από την ορθότητα των στοιχείων που θα δώσετε, είναι σημαντικό η εγγραφή να μην γίνει από κοινόχρηστο ηλεκτρονικό υπολογιστή (βιβλιοθήκες πανεπιστημίων, internet café, κ.α.). Η διεύθυνση IP είναι σημαντική για την ταυτοποίηση του λογαριασμού, τη λήψη του Bonus ή πραγματοποίηση αναλήψεων.

  1. Τρόπος κατάθεσης – τι χρειάζεται;

Το τελευταίο βήμα πριν αρχίσετε να ποντάρετε είναι να καταθέσετε χρήματα στο λογαριασμό σας στην Στοιχηματική πλατφόρμα.

Ως γνωστόν, η επιβολή των Capital Control δημιούργησε πρόσκαιρα προβλήματα στις συναλλαγές με τις εταιρίες στοιχήματος στο Internet. Σταδιακά, όμως η κατάσταση βελτιώθηκε και με την επιστροφή της Paysafecard έχει ομαλοποιηθεί.

Σε μια στοιχηματική υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων μεθόδων κατάθεσης (Paysafecard, πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, Viva Wallet, Viva Spots, Skrill, Neteller, Moneysafe κ.α.) η οποία όμως ποικίλει ανάλογα με την κάθε Στοιχηματική πλατφόρμα. Επομένως, ο τρόπος που θέλετε/μπορείτε να κάνετε κατάθεση θα πρέπει να είναι σημαντικό κριτήριο στην επιλογή Στοιχηματικής πλατφόρμας.

Η κάθε διαθέσιμη μέθοδος κατάθεσης έχει τα δικά της πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα αλλά και τις δικές της «απαιτήσεις» ταυτοποίησης.

  1. Ταυτοποίηση Λογαριασμού

Από τη στιγμή που υπάρχει χρηματική συναλλαγή με τη στοιχηματική, είναι λογικό να σας ζητηθεί μελλοντικά και ταυτοποίηση των στοιχείων σας. Με λίγα λόγια, η ταυτοποίηση του λογαριασμού είναι μια αναγκαία διαδικασία και απαιτείται από όλες τις Στοιχηματικές πλατφόρμές.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι γνωστή διεθνώς με τον όρο «KYC» (Know Your Customer). Οι Στοιχηματικές πλατφόρμες τη ζητάνε βάσει της νομοθεσίας κάθε χώρας αλλά και των ρυθμιστικών αρχών.

Τα έγγραφα που θα σας ζητηθούν για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση είναι τα εξής:

Αποδεικτικό ηλικίας/ταυτότητας με φωτογραφία (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο)

Αποδεικτικό διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας. Αποδεκτοί γίνονται οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας/ΔΕΚΟ (πχ ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητό τηλέφωνο, ίντερνετ, φυσικό αέριο κλπ), οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός των τελευταίων 3 μηνών.

Επίσης, εκκαθαριστικό τελευταίου έτους, έγγραφο απόδοσης ΑΦΜ, αλλά και οποιοδήποτε επίσημο τραπεζικό έγγραφο σας αποστέλλεται ταχυδρομικά.

Ορισμένες Στοιχηματικές πλατφόρμες δέχονται και βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από δήμο, υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικία σφραγισμένη από τα ΚΕΠ. Επίσης, και ΑΜΚΑ (χρήσιμα για όσους δεν έχουν λογαριασμό στο όνομά τους).

Αποδεικτικό του μέσου πληρωμής ανάλογα με τον τρόπο που θα καταθέσετε. (πχ εμπρός και πίσω όψη χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας, αντίγραφο λογαριασμού Neteller, Skrill, Viva, κλπ).

  1. Ανάληψη χρημάτων

Για να προχωρήσετε σε ανάληψη κεφαλαίων από τον λογαριασμό σας στη στοιχηματική, θα πρέπει αρχικά να έχετε προβεί στη διαδικασία ταυτοποίησης.

Η μέθοδος που θα γίνει η ανάληψη είναι ίδια με τη μέθοδο που πραγματοποιήθηκε η κατάθεση. Επί παραδείγματι, αν πραγματοποιήσατε κατάθεση με Viva Wallet, η ανάληψή σας θα γίνει αναγκαστικά προς το ίδιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Εξαίρεση αποτελεί η Paysafecard, καθώς οι αναλήψεις που έχουν προέλθει από καταθέσεις με τη μέθοδο αυτή γίνονται μόνο με τραπεζική μεταφορά (έμβασμα). Βέβαια, ορισμένες Στοιχηματικές στο διαδικτυακό στοίχημα δίνουν τη δυνατότητα ανάληψης προς τον online λογαριασμό που έχει ο πελάτης στη σελίδα της Paysafecard.

Bet365.gr

Bet365.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Stoiximan NewCampaign 350x1000 01

Stoiximan NewCampaign 350x1000 03